Appelcake ontbijtcake

LaLionna appelcake ontbijtcakeWie is er nou niet dol op een heerlijke appelcake? Ik in ieder geval wel! Er ruikt echt niets zo lekker als een appelcake die in de oven staat. Het beste van alles is nog wel dat deze variant super gezond is. Je kan deze appelcake zelfs als ontbijtcake eten! Ja je hoort het goed appelcake ontbijtcake! Maak dit heerlijke recept in het weekend en geniet er de hele week van!

Appelcake ontbijtcake
 
Bereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd
 
Schrijver:
Soort recept: Ontbijt
Porties: 5
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 2 bananen
  • 2 appels
  • 120 g havermout, gemalen
  • 50 g rozijnen
  • 50 g walnoten
  • 3 g kaneel
  • 3 g speculaas kruiden
  • 2,5 g zout
Methode
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met het bakpapier.
  2. Breek de eieren en klop ze los.
  3. Prak de bananen. Dit kun je doen door ze met een vork te prakken of door ze in een blender te mixen.
  4. Schil de appels en snijd ze fijn. 1 appel moet gepureerd worden. Dit kun je doen door de gesneden appel even 30 sec in de magnetron te verwarmen en dan te prakken met een vork. Ook kun je de gesneden appel in de blender pureren. De puree hoeft niet helemaal fijn te zijn.
  5. Meng de eieren, de geprakte bananen en de gepureerde appel. Doe hier de droge ingredienten bij. Meng dit goed. Voeg als laatste de kleine stukjes appel toe.
  6. Schenk de mix in het met bakpapier bekleedde bakblik.
  7. Bak de cake in ongeveer 45-60 min gaar. Houdt de cake goed in de gaten, als ze wat te donker wordt, dek de cake dan af met wat aluminium folie. Controleer vanaf 45 minuten regelmatig de ontbijtcake met een prikker of deze gaar is. Komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar. Zo niet laat de cake dan nog even staan.
  8. Laat de cake afkoelen en snijd de cake in 10 plakken. Verpak en bewaar in de koelkast.
Tips
De ontbijtcake is in de koelkast ongeveer 5 dagen houdbaar. Wil je dit verlengen verpak de ontbijtcake dan per portie. Leg tussen de 2 plakken een bakpapiertje zodat de plakken niet aan elkaar plakken. Vries deze vervolgens in. Zo verleng je de houdbaarheid tot ongeveer 1 maand.

Wil je de ontbijtcake graag wat zoeter? Voeg dan eens een eetlepel honing toe.
De ontbijtcake is van zichzelf al onwijs lekker, maar wil je toch graag wat beleg erop? Denk dan eens aan pindakaas, appelstroop of een lekker laagje kwark.
Voedingswaarden
Portie grootte: 2 plakken Caloriën: 308 kcal Vet: 12 gram Verzadigd vet: 2 gram Onverzadigd vet: 10 gram Transvet: 0 gram Koolhydraten: 36 gram Natrium: 0,3 gram Vezels: 5 gram Eiwitten: 10 gram

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *