Gezonde appel eierkoeken

LaLionna Gezonde appel eierkoeken met amandelmeel en zonnatura roasties

Sponsored. Iedereen die probeert gezond te leven heeft wel iets waar ie echt niet zonder kan. Voor mij zijn dat eierkoeken. Ik ben er echt helemaal gek op! Helaas ben ik niet zo gek op alle suiker die in eierkoeken verstopt zit… Ik had al eens geprobeerd om zelf eierkoeken te maken, maar die waren niet zo goed gelukt. Vastberaden om een gezonde en lekkere eierkoek te maken, dook ik opnieuw de keuken in. Gelukkig kwam ik dit keer de keuken uit met een heel goed recept! Deze gezonde appel eierkoeken zijn namelijk echt heerlijk!

Eierkoeken zijn gewoon ideaal als je het mij vraagt. Lekker bij het ontbijt, prima voor bij de lunch en super handig als snack tijdens een dagje hard werken. Met deze gezonde appel eierkoeken kom ook jij jouw dag goed door. Ze zorgen ervoor dat jouw buik weer gevuld is en dat jij weer verder kan. Van deze appel eierkoeken wordt je gegarandeerd vrolijk! Door de stukjes appel en de kaneel smaakt het een beetje naar appeltaart en door de citroen krijgen ze een heerlijk fris tintje.

Deze appel eierkoeken zijn in de basis glutenvrij, maar ik heb ze getopt met de Zonnatura Roasties Appel en Kaneel die ik als insider voor Uitpaulineskeuken.nl mag uitproberen. Hierdoor zijn deze appel eierkoeken helaas niet meer glutenvrij, maar het geeft ze wel net even iets extra. Ook deze appel eierkoeken zijn echt kidsproof!

Gezonde appel eierkoeken
 
Bereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd
 
Schrijver:
Soort recept: Snack
Porties: 8
Ingrediënten
  • 200 g amandelmeel
  • 100 g Zonnatura Roasties Appel en Kaneel
  • 6 eieren
  • 2 el honing
  • 2 citroenen
  • 2 kleine appels
  • 1 vanille stokje
  • 4 tl bakpoeder
  • 4 tl kaneel
  • Snufje zout
Methode
  1. Verwarm de oven voor op 180⁰C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Was de appels en de citroenen.
  4. Rasp de schil van de citroenen. Snijd één citroen door de helft, pers uit en vang het sap op.
  5. Snijd de appels in zeer kleine stukjes en meng dit met het rasp van de citroen.
  6. Breek de eieren in een kom en meng deze met het citroensap, de honing en de zaadjes van het vanille stokje. Klop dit mengsel met een garde zo luchtig mogelijk.
  7. Meng het amandelmeel, de kaneel, de bakpoeder en een snufje zout door elkaar.
  8. Spatel het droge mengsel door het eimengsel.
  9. Voeg als laatste de stukjes appel toe.
  10. Schep met een lepel 8 rondjes van het beslag op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  11. Bestrooi de 8 rondjes nu met de Zonnatura Roasties.
  12. Bak de eierkoeken in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Tips
Wil je de eierkoeken glutenvrij houden? Laat dan de Zonnatura Roasties achterwegen.
Verpak de eierkoeken in een bakpapiertje en bewaar ze in een luchtdichte doos. Zo kan je ze ongeveer 5 dagen bewaren.

Wie gaat zichzelf binnenkort verwennen met deze gezonde appel eierkoeken? Tag jouw ontbijt ijsjes op Instagram met #LaLionnaRecept zodat ik ze kan bewonderen!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Comments

    • AnoukAnouk says

      Dankjewel Marlies! Dat was ook echt iedere keer weer mijn probleem als ik wat gezonder probeerde te eten, een goede vervanging vinden voor die eierkoeken. Ik ben in ieder geval fan en ik ga binnenkort ook nog eens wat andere varianten proberen te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *