Ontbijt ijsjes van geroosterde balsamico aardbeien en granola

LaLionna Ontbijt ijsjes van geroosterde balsamico aardbeien met basilicum en granola

Sponsored. Er is geen betere manier om een warme zomerdag door te komen, dan met een heerlijk verfrissend ijsje! En wat voor feest wordt het leven wel niet als je gewoon mag ontbijten met ijsjes? Kun jij het je voorstellen? Je wordt wakker op een warme zwoele zomerochtend en het eerste wat jij mag gaan doen is een ijsje eten! Met deze ontbijt ijsjes kun jij jouw dag heerlijk verfrissend en gezond beginnen!

Ontbijt ijsjes van geroosterde balsamico aardbeien met basilicum en granola klinken misschien niet echt heel aantrekkelijk voor op de vroege ochtend. Maar geef ze een kans en ik weet zeker dat ook jij verkocht raakt aan deze ijsjes! Het zure van de balsamico maakt het geheel namelijk net wat minder zoet en net even een tikkeltje verfrissender. Daar zijn we naar op zoek op een warme zomerochtend! De granola zorgt ervoor dat je wat extra vezels binnenkrijgt en de Skyr levert voldoende eiwitten om jouw buik de hele ochtend gevuld te houden. En wat die basilicum dan precies in het ijsje doet? Die zorgt voor gewoon voor een verassend effect.

Deze ontbijt ijsjes zijn gemaakt de Zonnatura Roasties Cashew en Vanille die ik als insider voor Uitpaulineskeuken.nl mag uitproberen. Ik dacht laat ik eens lekker out of the box gaan en een zomers verwenontbijt maken. Deze ijsjes zijn echt kidsproof! Ze zijn trouwens ook een stuk gezonder dan de ijsjes die je in de supermarkt koopt! Ze zijn namelijk volledig gezoet met aardbeien en een heel klein beetje honing. Verder zitten er geen onnodige stoffen in.

Ontbijt ijsjes van geroosterde balsamico aardbeien en granola
 
Bereidingstijd
Kook tijd
Totale tijd
 
Schrijver:
Soort recept: Ontbijt
Porties: 10
Ingrediënten
  • 500 g aardbeien
  • 450 g Skyr
  • 100 g Zonnatura Roasties Cashew en Vanille.
  • 10 g basilicum
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 el honing
  • 1 vanille stokje
  • Snufje zout en peper
Methode
  1. Verwarm de oven voor op 180⁰C.
  2. Bekleed een ovenschaal of bakvorm met bakpapier.
  3. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in half.
  4. Besprenkel de aardbeien met de balsamico azijn, 1 el honing en een snufje zout en peper.
  5. Schraap de vanille uit het vanille stokje en meng dit met de aardbeien.
  6. Rooster de aardbeien in 10 minuten zacht. Haal de aardbeien uit de oven en laat ze goed afkoelen.
  7. Giet de aardbeien op en vang het vrijgekomen sap op. Leg een paar aardbeien apart voor de garnering en snijd deze in kleine stukjes.
  8. Pureer de aardbeien met de Skyr, 0,5 el honing en de basilicum fijn in een keukenmachine.
  9. Meng de overgebleven 0,5 el honing door de Zonnatura Roasties.
  10. Begin nu met het opbouwen van de ijsjes. Start met een klein laagje aardbeien, gevolgd door een laagje ijs, een laagje Zonnatura Roasties, een laagje ijs en zo verder. Eindig met een klein laagje aardbeien en Zonnatura Roasties.
  11. Zet de ontbijt ijsjes voor minimaal 3 uur in de vriezer, maar het liefst een hele nacht.
Tips
Gebruik het vrijgekomen sap als limonade en serveer het met wat ijsklontjes voor extra verfrissing. Het sap is in de koelkast ongeveer 1-2 dagen houdbaar.
In plaats van Skyr kan je ook een andere dikke yoghurtsoort gebruiken, zoals Griekse yoghurt.
Heb je geen Zonnatura Roasties? Geen probleem, kies voor een andere granola of voor havervlokken.
Als je de ijsjes wilt gaan eten, houdt ze dan enkele seconden in een bakje met warm water. Hierdoor laten de ijsjes makkelijker los.

Wie gaat zichzelf binnenkort verwennen met dit verwenontbijtje? Tag jouw ontbijt ijsjes op Instagram met #LaLionnaRecept zodat ik ze kan bewonderen!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *