Dromen najagen met de workshop WISH DO

LaLionna Wish Do Kleurrijk leven

Foto gemaakt door: Sascha Vos de Wael

Dromen. We doen het allemaal. Dag en nacht. We dromen vanuit ons hart. We dromen over wat we graag willen doen en wat we daarmee willen bereiken. We dromen over het goede gevoel dat we zouden krijgen als we onze dromen na zouden jagen. Toch blijft het vaak bij dromen. Dat najagen van die dromen, dat komt later wel. Maar wat nou als ik je zeg dat ‘later’ nu is? Wat gebeurd er als je vandaag nog begint met het najagen van jouw droom? Vragen waar ik antwoord op kreeg tijdens WISH DO. Een inspirerende workshop van Sascha van Kleurrijk Leven, die richting geeft aan jouw droom en je op weg helpt om deze nu echt na te jagen!

Want ja laten we eens eerlijk zijn, op dit moment durf jij je droom niet na te jagen. Maar wanneer komt dan het moment waarop je dat wel durft? Is dat als je er zeker van bent dat er nog een weg terug is? Waarschijnlijk niet. Het najagen van jouw droom brengt namelijk altijd angsten met zich mee. Angst voor de onzekerheid, angst voor het loslaten van controle, angst voor de reacties van anderen en angst voor het onbekende. Angst is één van de slechtste raadgevers, maar toch geven we er bijna altijd aan toe.

Ook ik heb lange tijd toegegeven aan die angst. Totdat er een kans ontstond dat ik alle middelen kreeg om mijn droom na te jagen. Op dat moment waren alle angsten spontaan verdwenen. Helaas kreeg ik die middelen niet. Wat ik wel kreeg, was een hele wijze les. Mijn droom najagen is wat ik wil! Het is waar ik me goed bij voel en het is iets waar ik helemaal voor wil gaan! Maar hoe? En wat zullen anderen wel niet denken? Ben ik nou echt de enige die hier zo over denkt?

Ik was op zoek naar mensen bij wie ik mijn verhaal kwijt kon. Mensen die er hetzelfde over denken als ik, die me stimuleren en die met verassende en inspirerende ideeën komen. Dat is precies wat Sascha met WISH DO heeft weten te bereiken!

Tijdens de tweede WISH DO workshop op donderdag 7 juli in Koffiebar Sowieso kwam ik erachter dat die mensen echt bestaan. Dat er heel veel mensen zijn die net zoals ik zijn. Mensen die liever niet het ‘normale’ pad willen bewandelen en die iets willen doen wat ze echt gelukkig maakt. Veel van deze mensen denken dan ook echt out of the box en laat ik daar nou net van houden! Het werd een geweldige avond vol verbazing en herkenning. Ik verbaasde me over de stappen die sommigen al genomen hadden en tegelijkertijd herkende ik hun vragen. Vragen waarmee ze richting probeerden te geven aan hun droom. Dat is precies waar WISH DO voor zorgde. Met een aantal vragen kwamen we achter onze passies, onze drijfveren, onze persoonlijke kwaliteiten en onze valkuilen.

Samen met de persoon tegenover me ging ik aan de slag met deze vragen. Lekker laagdrempelig zo één op één. Telkens weer schoof ik een stoel door en kreeg ik een andere persoon tegenover me. Op deze manier kreeg ik heel veel verschillende verhalen te horen die allemaal even inspirerend waren. Maar ik kreeg zo ook de kans om de andere deelnemers te inspireren met mijn verhaal. Echt onwijs leuk om al die reacties op mijn droom te horen!

Juist die reacties gaan je helpen om jouw droom helder te krijgen en om de eerste stappen te zetten naar het najagen van jouw droom. Om je te inspireren in het najagen van jouw droom zorgt WISH DO er ook voor dat tussen het dromen door twee doe-ers aan het woord komen. Twee mensen die ooit op hetzelfde punt stonden als jij, maar die besloten hun dromen na te jagen. Zij doen nu iedere dag het werk waar ze echt gelukkig van worden. Dit helpt je om in te zien dat het echt mogelijk is om jouw droom na te jagen. Het is ook een hele mooie kans om eens te vragen naar de ‘nadelen’ van het najagen van dromen. Je zal erachter komen dat die er wel degelijk zijn, maar dat ze allemaal te overwinnen zijn!

Ik begrijp heel goed dat er mensen zijn die liever blijven dromen. Dat er mensen zijn die pas na jaren hun dromen gaan volgen en dat er mensen zijn die tevreden zijn met het pad dat ze bewandelen. Dat is allemaal helemaal prima! Het pad dat bewandeld moet worden is namelijk voor iedereen anders. Het pad wat ik ga bewandelen is dus anders dan het pad dat jij gaat bewandelen. En het pad wat ik nu ga bewandelen is weer anders dan het pad wat ik voor mijn burn-out aan het bewandelen was. Gelukkig maar! Dat pad was voor mij namelijk niet het goede pad en ik ben dan ook heel hard gevallen. Ik heb flink moeten klimmen om weer boven te komen. Ik heb moeten achterhalen wat ik nou écht graag wil in het leven en ik weet het!

Het starten van LaLionna was de eerste stap in het najagen van mijn droom. Iets wat ik helemaal zelf gedaan heb, iets wat ik altijd met liefde doe en wat me nog steeds ontzettend veel energie geeft! Het geeft me richting in het leven en ik heb er dan ook nog nooit spijt van gehad! Ik heb al zoveel mogen leren en de puzzelstukjes vallen nu langzaam op z’n plek. Iedere dag geniet ik weer van alles wat ik doe. Iedere stap die ik zet brengt me dichter bij mijn droom. Zelfs het kleinste en meest saaie stapje is er weer één! Ook jij kan deze kleine stapjes zetten! Zet nu de eerste stap en geef je op voor de volgende WISH DO workshop en geniet van alle verhalen van de dromers en de doe-ers!

De volgende WISH DO workshop is op 18 augustus in Breda. Het enige wat je nu nog moet doen om een inspirerende avond te beleven is je opgeven als dromer of doe-er. Dan helpen Sascha en de groep je op weg naar jouw droom!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *